מדריך מקיף לבחירת מנגוסטינו בישראל: כל מה שצריך לדעת על הפרי הטרופי

מנגוסטינו הוא אחד הפירות הטרופיים היותר אקזוטיים ומפנקים, בעל טעם מתוק וריח נעים. פרי זה, שמוכר גם בשם "המלך של הפירות", זוכה לפופולריות רבה בשוק המקומי, והוא מצרך מבוקש בקרב חובבי הפירות הטרופיים. במאמר זה נסקור את כל מה שצריך לדעת על המנגוסטינו בישראל, נציע טיפים לבחירה נכונה, ונמליץ על דרכים לשמור על הפרי בצורה מיטבית.

איך לבחור מנגוסטינו איכותי?

כדי לבחור מנגוסטינו איכותי וטרי, חשוב להתמקד בכמה פרמטרים חשובים:

  • צבע הקליפה: המנגוסטינו בשל יראה עם קליפה סגולה כהה או חומה עם גוונים של סגול. אם הקליפה בהירה מדי או ירוקה, זה עשוי להעיד שהפרי לא הבשיל. מנגוסטינו בשל יהיה בעל קליפה כהה ומעט "מרופטת", אך חשוב לשים לב שלא יכיל סדקים או קמטוטים שנראים לא טבעיים.
  • מרקם הקליפה: קליפת המנגוסטינו צריכה להיות יציבה ומעט רכה למגע, אך לא מדי. כשפולטים את הקודקוד של המנגוסטינו, הפרי צריך להיות רך ועסיסי, מה שמעיד על כך שהוא מוכן לאכילה.
  • גודל הפרי: מנגוסטינו בגודל בינוני הוא לרוב הפרי האידיאלי. פרי קטן מדי עשוי להיות יבש ובלי הרבה טעמים, בעוד שפרי גדול מדי עשוי להיות יותר סיבי ועם פחות בשר.
  • ריח: ריחו של המנגוסטינו בשלב ההבשלה הוא ריח מתוק וטרי, המזכיר את ריחם של פירות טרופיים כמו ליצ'י או אננס. אם לא ניתן להרגיש את הריח, או שהוא חלש מדי, ייתכן שהפרי לא בשל דיו.

איך לשמור על מנגוסטינו בצורה מיטבית?

מנגוסטינו הוא פרי עדין שדורש טיפול ושימור נכון כדי לשמור על איכותו וטריותו. הנה כמה טיפים לשימור מיטבי:

  • אחסון בטמפרטורת חדר: מנגוסטינו שלא הבשיל לחלוטין יכול להתאחסן בטמפרטורת חדר עד שהוא יבשיל. אם הקליפה שלו קשה מדי, זה הזמן להשאיר אותו במקום חמים ויבש. מנגוסטינו יבשיל בקלות בטמפרטורה של כ-20-25 מעלות צלזיוס.
  • אחסון במקרר לאחר הבשלה: אם המנגוסטינו כבר בשל לחלוטין, יש לאחסן אותו במקרר כדי לשמור על טריותו. במקרר, פרי מנגוסטינו יכול להחזיק מעמד בין 2-3 ימים. שימו לב, כאשר מאחסנים אותו במקרר, יש להניח אותו בקערה או קופסה לא סגורה כך שיהיה לו מקום לנשום.
  • הימנעות משטיפה מוקדמת: יש להימנע משטיפת המנגוסטינו לפני השימוש. שטיפה מוקדמת עשויה לגרום לעובש או להאיץ את ההתפשטות של חיידקים, כך שהמנגוסטינו יפגע מהר יותר. שטפו אותו רק לפני אכילתו.
  • הימנעו מחשיפה לאור ישיר: כאשר המנגוסטינו לא נמצא במקרר, יש לשמור אותו במקום קריר, יבש ומוצל. הימנעו מחשיפת הפרי לשמש ישירה, שיכולה לגרום לו להתייבש או להתבשל יתר על המידה.

איך לאכול מנגוסטינו?

המנגוסטינו לא ניתן לאכילה עם הקליפה, ויש לחתוך אותו בזהירות. החלק שנאכל נמצא בתוך הקליפה החיצונית, וכולל בשר לבן עסיסי וטעים. כך אוכלים מנגוסטינו:

  1. חתכו את הקודקוד: בעזרת סכין חדה, חתכו את הקודקוד של המנגוסטינו (החלק העליון).
  2. פיצול הקליפה: בעדינות פרקו את הקליפה לשניים. הקליפה קשה וקשיחה, ויש להיזהר לא לפגוע בבשר הפנימי.
  3. הסירו את הבשר: בתוך הקליפה תמצאו את הבשר הלבן והעסיסי. יש להסיר את הבשר בזהירות ולהימנע מהגלעינים שבפנים. המנגוסטינו מכיל לעיתים 1-4 גלעינים, תלוי בגודל הפרי.

שוק עוטף ישראל מספק לכם את המנגוסטינו האיכותי ביותר

בשוק עוטף ישראל ובדוכני שוק איכרים, אנו מקפידים להביא את המנגוסטינו הטרי ביותר ישירות מהחקלאים המקומיים והספקים המובילים. כל מנגוסטינו שנמצא בדוכנים שלנו עובר בדיקה קפדנית, כדי להבטיח שהוא בשל וטרי. אנחנו דואגים לכך שהפרי יגיע בזמן המתאים, כך שתוכלו ליהנות מהטעמים הטריים ביותר.

לא משנה אם אתם מחפשים מנגוסטינו לאכילה ישירה, קינוחים או שילוב במנות טרופיות, שוק איכרים ושוק עוטף ישראל מציעים את המנגוסטינו האיכותי ביותר, ישר מהחקלאים המקומיים.

שתפו:

השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

מאמרים שעשויים לעניין אותך

איך להכין 10 רעיונות לארוחות עשירות באומגה 3 מתוצרת שוק האיכרים

הקדמה: בריאות מהשדה לצלחת בעידן שבו מודעות לתזונה בריאה גוברת מיום ליום, אין זה מפתיע שהרבה משפחות בוחרות להכניס לתפריט היומי מרכיבים עשירים באומגה 3. חומצת השומן הזו, החשובה כל כך לבריאות הלב, המוח והמערכת החיסונית, נמצאת בשפע בתוצרת חקלאית טבעית – ממש כמו זו שמציע שוק עוטף ישראל. השוק,

קראו עוד »

איך להכין ארוחת בראנץ' מושלמת מתוצרת שוק החקלאים

הקדמה: מה הופך בראנץ' למושלם? בראנץ' – אותה ארוחה קסומה שבין בוקר לצהריים – היא הזדמנות נפלאה לשלב טעמים, צבעים וריחות וליהנות מארוחה מפנקת במיוחד. כשבוחרים להכין את הבראנץ' מתוצרת שוק החקלאים, ובפרט משוק עוטף ישראל – שוק איכרים ירקות ופירות – מקבלים חוויה אותנטית, בריאה, צבעונית ומקומית.   למה

קראו עוד »

איך להכין סירופים טבעיים מפירות שוק האיכרים

מתוק מהטבע – כך תכינו סירופים טבעיים בבית בעידן שבו אנו מחפשים להפחית את כמות הסוכר המעובד והחומרים המשמרים בתזונה שלנו, הכנת סירופים טבעיים בבית היא פתרון טעים ובריא. עם תוצרת טרייה ואיכותית מהשוק, ובעיקר משוק עוטף ישראל – שוק איכרים ירקות ופירות מהאזור, אפשר להכין סירופים צבעוניים, מלאים בטעם

קראו עוד »

10 רעיונות לארוחות צמחוניות מתוצרת שוק האיכרים

הקדמה: כשבריאות, טריות וטעם נפגשים על הצלחת המעבר לתזונה צמחונית הופך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות, ויותר משפחות מחפשות דרכים לשלב ארוחות מזינות וטעימות שמתבססות על תוצרת טרייה מהטבע. שוק עוטף ישראל, המתמחה בשוק איכרים ירקות ופירות, מציע פתרון מושלם – תוצרת חקלאית איכותית, מקומית ומגוונת שתאפשר לכם להכין בקלות

קראו עוד »

איך להכין ארוחת צהריים קלילה מתוצרת שוק החקלאים

ארוחת צהריים קלילה – טעימה, מזינה וטרייה מהשוק בין אם אתם עובדים מהבית, מטפלים בילדים או פשוט מחפשים דרך טעימה ובריאה להטעין אנרגיה באמצע היום – אין כמו ארוחת צהריים קלילה שמורכבת ממרכיבים טריים, עונתיים ומקומיים. כשאתם בוחרים להכין את הארוחה שלכם עם מוצרים משוק איכרים ירקות ופירות, אתם מרוויחים

קראו עוד »

איך להכין מרקים קרים לקיץ מתוצרת שוק החקלאים

מרקים קרים – הפתרון המושלם לקיץ הישראלי הלוהט הקיץ בישראל לא עושה הנחות. עם חום בלתי פוסק ולחות בלתי נסבלת, הצורך בארוחות קלות, מרעננות ובריאות הופך לבסיס יומיומי. מרקים קרים הם לא רק טרנד קולינרי – אלא פתרון מושלם שמפגיש בין טעם, בריאות ונוחות. כשמשתמשים בתוצרת טרייה כמו זו שמציע

קראו עוד »

טריות

הסלים שלנו מלאים סחורה טרייה מהשדה

מחיר

מחיר משתלם ללא דמי תיווך

שותפות

בקניית סלים אתם תומכים בחקלאי העוטף מצפון ועד דרום