מדריך מלא לבחירת ושמירת קיווי – כל מה שצריך לדעת על פרי הבריאות

הקיווי הוא פרי טרופי ועשיר בויטמינים ומינרלים, שמתבל את הדיאטה שלנו בטעמים יחודיים וצבעים עזים. עם טעמים מתוקים וחמוצים בו זמנית, הקיווי הפך לפופולרי במגוון רחב של מנות, סלטים ודוכני פירות. במאמר זה, נסקור את כל הזנים של קיווי הקיימים בישראל ובעולם, נתאר כיצד לבחור את הקיווי האיכותי ביותר, ונספק טיפים לשמירה מיטבית על הפרי כדי להבטיח טריות ואריכות ימים.

זני קיווי: מה לבחור ואיך להכיר

קיווי ירוק (Hayward) – הזן הנפוץ ביותר בעולם ובישראל. הקיווי הירוק בעל קליפה חומה ושעירה, ומוכר בטעמו החמוץ-מתוק הנעים. צבעו הפנימי ירוק עז עם גרעינים קטנים שגוננים את טעמו הייחודי. הקיווי הירוק מתאים לשימוש בסלטים, מיצים, ועיטור מנות.

קיווי צהוב (Golden Kiwifruit) – זן זה מכונה גם קיווי זהב או קיווי גולדן. הוא בעל קליפה דקה יחסית וללא שיער, וצבעו פנימי צהוב זהוב. טעמו מתוק יותר מהקיווי הירוק, והקיווי הצהוב מציע חווית טעם עשירה ורעננה. הוא מושלם לשימוש במאכלים מתוקים ומאוד מתאים לשימוש כקישוט במנות יוקרה.

קיווי דל שיער (Baby Kiwifruit) – הידוע גם בשם "קיווי סיני" או "קיווי דל שיער". הוא קטן יותר מהקיווי הרגיל, בעל קליפה דקה וניתנת לאכילה, וטעמו מתוק ועסיסי מאוד. הקיווי דל שיער ניתן לאכילה עם הקליפה, ומצוין לשימוש כתוספת לסלטים ולחטיפים.

קיווי אדום (Red Kiwifruit) – קיווי אדום הוא זן נדיר יותר עם צבע פנימי אדום עז, אשר מוסיף צבע וטעם חד למנות. קליפת הפרי דקה וחלקה, והטעם החמוץ-מתוק שלו מצוין לשימוש בקינוחים ובסלטים. זן זה הוא פחות נפוץ אך משתלב מצוין במגוון רחב של מתכונים.

כיצד לבחור קיווי איכותי

ביקור בדוכני פירות, שוק איכרים או יריד פירות וירקות הוא הזדמנות מצוינת למצוא קיווי איכותי. הנה כמה טיפים חשובים לבחירת קיווי טוב:

בדיקת רכות – הקיווי צריך להיות מעט רך למגע, אך לא רך מדי. אם הוא קשה מדי, ייתכן שהוא לא הבשיל. אם הוא רך מדי, סביר להניח שהוא יתרם מעבר למועד השיא שלו.

צבע – צבע הקליפה חשוב גם הוא. בקיווי ירוק, הקליפה צריכה להיות חומה עם מעט שיער. בקיווי צהוב, קליפה צריכה להיות צהובה וללא שיער. בקיווי דל שיער, קליפה צריכה להיות ירוקה ומבריקה.

מראה קליפת הפרי – הקליפה צריכה להיות חלקה וללא פגמים בולטים. קימוטים, סדקים או כתמים עלולים להעיד על פרי שהחל להתייבש או להתקלקל.

הימנעות מקלקול – הימנעו מקיווי שיש עליו כתמים כהים או רכים מאוד, מכיוון שאלה יכולים להיות סימנים לכך שהפרי החמיץ.

איך לשמור על קיווי בצורה מיטבית

שמירה נכונה על הקיווי תעזור לשמור על טריותו וטעמו לאורך זמן. הנה כמה טיפים חשובים:

אחסון בטמפרטורת החדר – קיווי לא בשל ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר למשך מספר ימים. לאחר הבשלתו, מומלץ להעבירו למקרר.

אחסון במקרר – קיווי בשל ניתן לאחסן במקרר כדי להאריך את זמן השימוש בו. קיווי יכול להחזיק במקרר עד שבועיים. אחסנו אותו בקופסה אטומה או בשקית ניילון.

הקפאה – אם ברצונכם לשמור על קיווי לאורך זמן, תוכלו לחתוך אותו לחתיכות ולהקפיא בשקית ניילון אטומה. קיווי קפוא מצוין לשימוש במיצים, סמוזי או קינוחים.

הימנעות מחשיפה למים – אל תשטפו את הקיווי לפני האחסון במקרר. מים יכולים לגרום לקלקול מהיר יותר של הפרי.

שימור שלם או חצי שלם – אם קילפתם את הקיווי, אחסנו אותו במיכל אטום במקרר כדי לשמור על טריותו ולמנוע מריחות לא רצויים.

סיכום

הקיווי הוא פרי בעל יתרונות תזונתיים רבים, עם מגוון רחב של זנים שמציעים טעמים שונים ושימושים קולינריים מגוונים. בין אם אתם רוכשים קיווי בשוק איכרים, דוכן פירות וירקות או יריד פירות וירקות, הקפידו לבחור פרי טרי ואיכותי. שמירה נכונה על הקיווי תאפשר לכם להפיק את המיטב מהפרי וליהנות ממנו גם לאחר רכישתו. הקיווי יכול להוסיף צבע וטעם לכל מנה, ומשתלב בצורה מושלמת בסלטים, קינוחים ומיצים. 

שתפו:

השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

מאמרים שעשויים לעניין אותך

חידושים בתוצרת חקלאית לקראת ט"ו בשבט

חידושי ט"ו בשבט: חגיגה של תוצרת חקלאית חדשה ומרעננת חג ט"ו בשבט, הידוע כחג האילנות, הוא לא רק זמן לחגוג את הפירות והירקות המקומיים, אלא גם הזדמנות לגלות חידושים בעולם התוצרת החקלאית. בכל שנה ישנם חידושים מרגשים שמגיעים לשוק ומאפשרים לנו לחוות את טעמם של פירות וירקות חדשים, טעימים ומגוונים.

קראו עוד »

תוצרת חקלאית טרייה לט"ו בשבט ישירות מהחקלאי

מה זה שוק עוטף ישראל ואיך זה קשור לט"ו בשבט? חג ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת ליהנות מפירות וירקות טריים, וזו בדיוק הסיבה ששוק עוטף ישראל מציע לכם תוצרת חקלאית טרייה ישירות מהחקלאי. כשמדובר על חג האילנות, אין משהו יותר טוב מליהנות מפירות הארץ הטריים והטעימים. בשוק עוטף ישראל תוכלו

קראו עוד »

רעיונות לקינוחי חג לט"ו בשבט עם פירות טריים

חג ט"ו בשבט, הידוע כחג האילנות, הוא זמן נפלא לציין את הקשר בין האדם לטבע ולפירות הארץ. אחת הדרכים לחגוג את החג היא להכין קינוחים מתוקים ובריאים, במיוחד עם פירות טריים שמזכירים לנו את העונה המתחדשת של השנה. השוק המקומי מציע מגוון רחב של פירות טריים וטעימים שיכולים להוות את

קראו עוד »

שילוב ירקות ופירות בסלטים מיוחדים לחג ט"ו בשבט

חג ט"ו בשבט, הידוע כראש השנה לאילנות, הוא הזמן בו אנו חוגגים את הקשר שלנו עם הטבע והפירות שהוא מניב. אחת המנהגים המוכרים בחג היא אכילת פירות וירקות עונתיים, וזהו גם זמן מצוין לשלב אותם בסלטים חגיגיים וטעימים. שילוב פירות וירקות בסלטים לא רק מוסיף יופי וטריות לשולחן, אלא גם

קראו עוד »

טיפים לעיצוב שולחן ט"ו בשבט עם פירות טריים

חג ט"ו בשבט, שהוא ראש השנה לאילנות, הוא הזדמנות מצוינת להוסיף צבע וטריות לשולחן החג. הפירות העונתיים לא רק מוסיפים טעמים נפלאים, אלא גם מסמלים את השפע שהאדמה מעניקה לנו. עיצוב שולחן ט"ו בשבט עם פירות טריים יכול להיות חוויה מעצימה – השולחן הופך להיות חגיגה של צבעים, טעמים וריחות.

קראו עוד »

ירקות ופירות מובחרים לסדר ט"ו בשבט

חג ט"ו בשבט הוא הזמן המושלם לציין את הקשר שלנו לאדמה ולפירותיה, ולחגוג את הצמיחה וההתחדשות של הטבע. במהלך חג זה, אנחנו מקדישים תשומת לב מיוחדת לפירות וירקות שמייצגים את התוצרת המקומית והעונתית של הארץ. אחד המנהגים המרכזיים של החג הוא סדר ט"ו בשבט, בו אוכלים פירות שונים שמסמלים את

קראו עוד »

טריות

הסלים שלנו מלאים סחורה טרייה מהשדה

מחיר

מחיר משתלם ללא דמי תיווך

שותפות

בקניית סלים אתם תומכים בחקלאי העוטף מצפון ועד דרום