אפרסמון: מדריך מקיף לרכישה, זנים ויתרונות תזונתיים

היכרות עם האפרסמון

האפרסמון הוא פרי טרופי בעל טעמים מתוקים ומרקם רך וטעים. מקורו של האפרסמון באסיה, אך הוא נפוץ גם באירופה ובישראל, הודות לתכניו התזונתיים הגבוהים ולטעמו המיוחד. זהו פרי עונתי שגדל היטב בעונות החמות, ומביא עמו יתרונות בריאותיים רבים.

 זני אפרסמון נפוצים

 אפרסמון פויו (Fuyu)

   – תיאור: זן הפויו הוא אחד הזנים הנפוצים והנגישים ביותר בישראל. הפויו הוא עגלגל ושטוח עם קליפה כתומה-אדומה. צבעו בולט והשימוש בו נרחב.

   – טעם ומרקם: טעם מתוק ונעים, עם מרקם פריך כאשר הוא לא בשל, ורך ומתקתק כאשר הוא בשל.

   – שימושים: אידיאלי לאכילה טרייה, להכנת סלטים, או כתוספת לקינוחים.

 

 אפרסמון שיגו (Shiranui)

   – תיאור: אפרסמון שיגו הוא זן בעל קליפה כתומה מבריקה ומעט מקומטת, מה שמוביל אותו להיות זן נעים למגע.

   – טעם ומרקם: טעם עשיר ומתוק, עם מרקם רך ומתקתק כאשר הוא בשל.

   – שימושים: מצוין לאכילה ישר מהפרי, או לשימוש במיצים ורטבים.

 

 אפרסמון סאטו (Sato)

   – תיאור: אפרסמון סאטו הוא בעל קליפה צהובה-כתומה מבריקה, עם גוון חמים שנראה אטרקטיבי מאוד.

   – טעם ומרקם: טעם מתוק מאוד, עם מרקם רך וחמאתי כשהוא בשל.

   – שימושים: נהדר להכנת ממרחים, קינוחים, וסלטים.

 

 אפרסמון קיושו (Kiyoshi)

   – תיאור: זן זה הוא בעל קליפה דקה וכתומה, עם פסים קלים בגוון כהה יותר.

   – טעם ומרקם: טעם מתוק ומרקם רך במיוחד כשהוא בשל. עשיר בסוכר טבעי.

   – שימושים: מצוין לאכילה טרייה, בסלטים, או כקינוח.

 

 אפרסמון אומי (Oumi)

   – תיאור: זן זה בעל קליפה כהה ואדומה, מה שמקנה לו מראה אטרקטיבי.

   – טעם ומרקם: בעל טעם עשיר מאוד ומתוק עם מרקם רך במיוחד.

   – שימושים: שימושי מאוד במאכלים שונים, כולל קינוחים וממרחים.

 

 איך לבחור אפרסמון

 

כאשר בוחרים אפרסמון, כדאי לשים לב למספר פרמטרים:

 

 צבע: חפשו אפרסמונים עם קליפה כתומה-אדומה מבריקה. צבע כהה או חום על הקליפה עשוי להעיד על בשלות יתרה.

 מרקם: אפרסמונים בשלים יהיו רכים למגע אך לא רכים מדי. הם צריכים להיות גמישים אך לא מימיים.

 פגמים: הימנעו מאפרסמונים עם פגמים על הקליפה, כתמים כהים או ריקבון. סימנים כאלה עשויים להצביע על פרי לקוי.

 

 איך לשמור אפרסמון

 

שמירה נכונה על האפרסמון תסייע לו לשמור על טריותו ואיכותו:

 

 אפרסמון לא בשל: אם האפרסמון לא בשל, אחסנו אותו בטמפרטורת החדר עד שיתחיל להתרכך. פרי לא בשל יהיה פריך אך יגיע למרקם רך ומתוק עם הזמן.

 אפרסמון בשל: אחסנו אפרסמון בשל במקרר כדי לשמור עליו טרי. הוא יכול להחזיק בין 3 ל-5 ימים במקרר.

 אפרסמון מבושל: אם הכנתם אפרסמון למאכל או כממרח, שמרו אותו בקופסה אטומה במקרר. הוא יישמר בין 1 ל-2 שבועות.

 

 יתרונות תזונתיים של אפרסמון

 

האפרסמון הוא פרי מלא ביתרונות תזונתיים:

 

 ויטמינים: האפרסמון עשיר בויטמין C, חשוב לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת מחלות. הוא מכיל גם ויטמינים A ו-E, התורמים לבריאות העור ולראיה טובה.

 סיבים תזונתיים: האפרסמון מספק כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, המסייעים בשמירה על מערכת עיכול תקינה ומפחיתים בעיות כמו עצירות.

 מינרלים: הוא מכיל אשלגן ומגנזיום, התורמים לבריאות הלב ולתפקוד תקין של השרירים.

 נוגדי חמצון: האפרסמון מכיל אנטיאוקסידנטים כמו קרוטנואידים ופוליפנולים, המגנים מפני נזק חמצוני ומפחיתים סיכוי למחלות כרוניות.

 פחות קלוריות: האפרסמון הוא פרי עם מעט קלוריות יחסית, מה שמסייע בשמירה על משקל גוף תקין.

 

 שוק איכרים ודוכני פירות

אם אתם מחפשים אפרסמונים טריים ואיכותיים, "שוק עוטף ישראל" ודוכני פירות בשוק איכרים הם מקומות מצוינים למצוא בהם תוצרת טרייה. בשוק איכרים תוכלו לבחור מתוך מגוון זנים, וליהנות מפרי איכותי וטרי.

 

 סיכום

האפרסמון הוא פרי נהדר, עשיר בטעמים מתוקים ויתרונות תזונתיים. עם המידע שסיפקנו, תוכלו לבחור את האפרסמון הטוב ביותר, לשמור עליו בצורה מיטבית וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שלו. תמיד זכרו לבדוק את טריות הפרי ולהתנסות בזנים השונים כדי לגלות את העדפותיכם האישיות.

שתפו:

השאירו פרטים ונחזור אליכם

תוכן עניינים

מאמרים שעשויים לעניין אותך

איך להכין 10 רעיונות לארוחות עשירות באומגה 3 מתוצרת שוק האיכרים

הקדמה: בריאות מהשדה לצלחת בעידן שבו מודעות לתזונה בריאה גוברת מיום ליום, אין זה מפתיע שהרבה משפחות בוחרות להכניס לתפריט היומי מרכיבים עשירים באומגה 3. חומצת השומן הזו, החשובה כל כך לבריאות הלב, המוח והמערכת החיסונית, נמצאת בשפע בתוצרת חקלאית טבעית – ממש כמו זו שמציע שוק עוטף ישראל. השוק,

קראו עוד »

איך להכין ארוחת בראנץ' מושלמת מתוצרת שוק החקלאים

הקדמה: מה הופך בראנץ' למושלם? בראנץ' – אותה ארוחה קסומה שבין בוקר לצהריים – היא הזדמנות נפלאה לשלב טעמים, צבעים וריחות וליהנות מארוחה מפנקת במיוחד. כשבוחרים להכין את הבראנץ' מתוצרת שוק החקלאים, ובפרט משוק עוטף ישראל – שוק איכרים ירקות ופירות – מקבלים חוויה אותנטית, בריאה, צבעונית ומקומית.   למה

קראו עוד »

איך להכין סירופים טבעיים מפירות שוק האיכרים

מתוק מהטבע – כך תכינו סירופים טבעיים בבית בעידן שבו אנו מחפשים להפחית את כמות הסוכר המעובד והחומרים המשמרים בתזונה שלנו, הכנת סירופים טבעיים בבית היא פתרון טעים ובריא. עם תוצרת טרייה ואיכותית מהשוק, ובעיקר משוק עוטף ישראל – שוק איכרים ירקות ופירות מהאזור, אפשר להכין סירופים צבעוניים, מלאים בטעם

קראו עוד »

10 רעיונות לארוחות צמחוניות מתוצרת שוק האיכרים

הקדמה: כשבריאות, טריות וטעם נפגשים על הצלחת המעבר לתזונה צמחונית הופך נפוץ יותר ויותר בשנים האחרונות, ויותר משפחות מחפשות דרכים לשלב ארוחות מזינות וטעימות שמתבססות על תוצרת טרייה מהטבע. שוק עוטף ישראל, המתמחה בשוק איכרים ירקות ופירות, מציע פתרון מושלם – תוצרת חקלאית איכותית, מקומית ומגוונת שתאפשר לכם להכין בקלות

קראו עוד »

איך להכין ארוחת צהריים קלילה מתוצרת שוק החקלאים

ארוחת צהריים קלילה – טעימה, מזינה וטרייה מהשוק בין אם אתם עובדים מהבית, מטפלים בילדים או פשוט מחפשים דרך טעימה ובריאה להטעין אנרגיה באמצע היום – אין כמו ארוחת צהריים קלילה שמורכבת ממרכיבים טריים, עונתיים ומקומיים. כשאתם בוחרים להכין את הארוחה שלכם עם מוצרים משוק איכרים ירקות ופירות, אתם מרוויחים

קראו עוד »

איך להכין מרקים קרים לקיץ מתוצרת שוק החקלאים

מרקים קרים – הפתרון המושלם לקיץ הישראלי הלוהט הקיץ בישראל לא עושה הנחות. עם חום בלתי פוסק ולחות בלתי נסבלת, הצורך בארוחות קלות, מרעננות ובריאות הופך לבסיס יומיומי. מרקים קרים הם לא רק טרנד קולינרי – אלא פתרון מושלם שמפגיש בין טעם, בריאות ונוחות. כשמשתמשים בתוצרת טרייה כמו זו שמציע

קראו עוד »

טריות

הסלים שלנו מלאים סחורה טרייה מהשדה

מחיר

מחיר משתלם ללא דמי תיווך

שותפות

בקניית סלים אתם תומכים בחקלאי העוטף מצפון ועד דרום